Exempel på behandlingar

Klicka på rubrikerna för mer information.

Väntrum

Estetisk/kosmetisk tandvård

Estetisk/kosmetisk tandvård innebär att man ändrar utseende på tänderna. Det kan handla om tidigare helt obehandlade tänder där man vill ändra färg, form eller ställning på tänderna. Missfärgade fyllningar, fläckar på tänderna, för korta, för långa, sneda eller vridna tänder, det mesta går att fixa till, på ett eller annat sätt. Vi har mångårig erfarenhet och stort intresse av estetisk tandvård så fråga oss gärna om råd!

Reparativ tandvård

Reparativ tandvård handlar om att laga en skada på en tand. Är det en mindre skada räcker det oftast med en tandfärgad plastlagning, fattas det lite mer på tanden kan det istället behövas en krona för att få ett långsiktigt hållbart resultat. Saknar man en eller flera tänder kan man göra en avtagbar protes eller få fastsittande tänder, dvs en bro. En bro innebär att man får en fastsittande rad av tänder som sitter ihop men ser ut som egna tänder. Kontakta oss för mer information.

Implantat

Saknar man ett antal tänder (eller är helt tandlös) men man kan/vill inte bära en avtagbar protes finns det möjlighet att få fastsittande tänder genom att man opererar in titanskruvar i käkbenet. Ovanpå dessa skruvar fäster man sedan en tandrad som ser ut och känns som egna tänder. Detta är en fantastisk behandlingsmöjlighet, vi berättar gärna mer!

Bettskenor

Det är mycket vanligt att man på grund av stress eller andra faktorer gnisslar eller pressar tänderna. Denna överaktivitet eller annan obalans i bettet kan leda till spänningar och smärtor i tuggmusklerna, knäppningar i käklederna och även spänningshuvudvärk. Genom att regelbundet använda en individuellt framställd bettskena kan man avlasta käkmuskulaturen och lindra de flesta av dessa besvär.

Tandblekning

Tänderna missfärgas av mat och dryck och även av cigarettrök och snus. Med tiden blir de mörkare i färgen och man känner kanske att man skulle vilja få tillbaka sitt fräscha, ljusa leende. Ytliga missfärgningar går att avlägsna genom polering men de djupare missfärgningarna kan man bara komma till rätta med genom blekning. Vi har utmärkta behandlingsresultat och mångårig erfarenhet av de metoder vi använder för att bleka tänder.

Vi erbjuder:

  • Vuxentandvård
  • Barntandvård (gratis upp till 21 år)
  • Implantatbehandling
  • Estetisk tandvård
  • Fillers och botox i ansiktregionen